jellemzők

Cement, homok és speciális adalékokból álló aljzatkiegyenlítő habarcs. Lakóépületek, irodaházak és egyéb létesítmények ragasztott burkolatainak kivitelezése előtt a betonaljzat felületi kiegyenlítésére szolgál.

Megfelelő felületet biztosít szőnyegpadló, PVC burkolatok, ragasztott parketta és hidegburkolat alá. Padlófűtés esetén is kiválóan alkalmazható. Az aljzatnak szabvány szerint szilárdnak, por, zsír, olaj, festék, cementtejkéreg és egyéb szennyeződésektől mentesnek kell lennie.

Kültéren csak fedett, nedvességtől mentes környezetben, megfelelő vízszigeteléssel és lejtés biztosításával alkalmazható.

felhasználása

A már megtisztított alapterületet STYRO-BOND HO Univerzális mélyalapozóval, erősen nedvszívó felület esetében STYRO-BOND PLUSZ Tapadóhíddal szükséges lealapozni. Az aljzatkiegyenlítővel érintkező fémeket korrózió elleni védelemmel kell ellátni. Ha az anyag nedvszívó falfelülettel érintkezik (pl.: gipszperlit), azt felhordás előtt STYRO-BOND POLIMER 1K folyékony fóliával kell kezelni. Bekeveréskor először a pontosan kimért kb.5-5,5 liter vizet öntsük a keverőedénybe, majd folyamatos (4 perc) keverés mellett adjuk hozzá a poranyagot. Célszerű a műveletet szabályozható fordulatszámú fúróba fogott keverőszárral végezni. A keverés akkor megfelelő, ha az anyag teljesen csomómentessé válik. 5 percig pihentessük, utána keverjük újból össze. Bekeverés után az anyagot azonnal fel kell használni.

Feldolgozás

Az anyagot bekeverés után célszerű az aljzat legmélyebb pontján kiönteni, majd az elterítéshez tüskés henger használata javasolt. Több réteg kiöntése esetén meg kell várni az anyag kiszáradását, ajánlott 7 napot várni. Amennyiben több réteg kiöntésével érhetjük csak el a végleges rétegvastagságot, minden esetben az előzőleg megkötött anyagot a következő réteg kiöntése előtt, újra kell mélyalapozni. 20 ºC-on 24 óra elteltével a terület járható, burkolható.

tulajdonságok

Kiadósság: 1,6 kg/m2/mm
Kiszerelés: 25 kg

A terméket jelenleg nem tartjuk üzleteinkben, kizárólag megrendelésre tudjuk beszerezni. A részletekről kérjük, érdeklődjön a Megrendelem gombra kattintva.

Írjon nekünk!

Jelenleg nem vagyunk a gépnél, de amint ott leszünk, egyből válaszolunk!

Start typing and press Enter to search