jellemzők

Beton és vasbeton elemek, ásványi vakolatok javítására alkalmas habarcs. Tartósan javítani lehet az erkélyek, teraszok. lépcsők, rámpák stb. repedéseit, hiányait, egyenetlenségeit. Járófelület kialakítására is alkalmas. Csökkentett zsugorodásképességű, nagyon nagy nyomás- és kopásálló réteget képez – kimondottan alkalmas ipari aljzatok kivitelezésére.

felhasználása

Alap előkészítése: az alap legyen száraz, kellően erős, por-, és a habarcs tapadását csökkentő szennyeződésektől mentes, a felszínének érdesnek és porózusnak kell lenni. A hajszálrepedéseket legalább 5 mm szélesre ki kell tágítani. A sima alapot érdesíteni kell. Az alapot közvetlenül a tényleges réteg elkészítése előtt minden egyes alkalommal meg kell nedvesíteni, és egy kontaktréteget kell felvinni az alábbi keverési arány szerint: pl. 1 kg STYRO-BOND RAPID + 0,18 liter víz + 0,1liter STYRO-BOND HO 1:1 Univerzális mélyalapozó. Ez a mennyiség kb. 1m2 bevonására elegendő.

A massza elkészítése: 1 kg betonjavítóhoz 0,6-0,75 liter vizet adagoljunk egy tiszta edénybe, keverje össze egységes konzisztenciára.

A kontaktréteg kivitelezése: a bekevert híg alapozó masszát ecsettel erősen bedörzsölve vízzel nedvesített alapra kell felvinni. Amikor a kontaktréteg megszárad, a fő javítóréteg felvitele előtt meg kell ismételni a kontaktréteget.

A massza felvitele: a még nedves kontaktrétegre kell felvinni a STYRO-BOND RAPID habarcsot acél glettvassal. Az egymás mellé öntött habarcsadagokat addig kell kapcsolni egymáshoz még mielőtt az anyag nem kezd el kötni. Falak, oszlopok mellett alkalmazzunk dilatációt. A felület kb. 3 óra múlva járható. Kivitelezést ne végezze tűző napon, óvja a nedvességtől.

tulajdonságok

A kiöntött réteg vastagsága: 5 mm – 30 mm
Bedolgozhatósági idő: kb. 40 perc
Felhasználási hőmérséklet: +5 – +25 C között
Nyomószilárdság: C40 (40 N/mm2)
Járhatóság: kb. 3 óra
Burkolható: kb. 24 óra
Csomagolás: 5 kg papírzacskókban, 25kg-os papírzsákban

Írjon nekünk!

Jelenleg nem vagyunk a gépnél, de amint ott leszünk, egyből válaszolunk!

Start typing and press Enter to search